Passar även till snacksen. Nr 6946 på Systemet.
1 hel laxsida
Salt och peppar150 g kräftstjärtar
250 g skalade räkor
1 knippe dill, finhackat
Saften av 0,5 citron
150 g lagrad riven ost, tex prästost
Halverade småtomater
Salt och peppar150 g kräftstjärtar
250 g skalade räkor
1 knippe dill, finhackat
Saften av 0,5 citron
150 g lagrad riven ost, tex prästost
Halverade småtomater
Kräftsås
2 dl crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
2 msk Touch of Taste Asian fond, red and hot
1 msk tomatpuré330 g Kavli räk- och kräftost
Svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Salta och peppra laxsidan
Salta och peppra laxsidan
Lägg i smord form med skinnet ner
Blanda kräftstjärtar med räkor, hackad dill, ost och citronsaft och fördela över laxen
Blanda kräftstjärtar med räkor, hackad dill, ost och citronsaft och fördela över laxen
Toppa med halverade småtomater
Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Sätt gärna på grillen sista 5 minutrarna
Koka ihop crème fraiche, grädde, fond, tomatpuré och Kavli osten
och smaka av med och peppar
Tunna ev ut såsen med mer grädde eller mjölk
Servera med valfritt tillbehör som ris, kokt potatis
eller blomkålsris och en grönsallad
och smaka av med och peppar
Tunna ev ut såsen med mer grädde eller mjölk
Servera med valfritt tillbehör som ris, kokt potatis
eller blomkålsris och en grönsallad
Psst, såsen är sååå grym!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar