lördag 26 oktober 2019

Lax med skaldjur och krämig kräftsås

 En snabblagad rätt till många som jag lovar blir uppskattad av gästerna :)


Gnarly heads lättsamma och fruktiga nyhet 
gjord på druvan Pinot grigio kan rekommenderas.


Passar även till snacksen. Nr 6946 på Systemet.

Lax med skaldjur 
8 portioner

1 hel laxsida 
Salt och peppar150 g kräftstjärtar  
250 g skalade räkor  
1 knippe dill, finhackat
Saften av 0,5 citron

150 g lagrad riven ost, tex prästost
Halverade småtomater

Kräftsås  

2 dl crème fraiche  
1 dl matlagningsgrädde
2 msk Touch of Taste Asian fond, red and hot
  1 msk tomatpuré330 g Kavli räk- och kräftost
Svartpeppar

Gör så här
 Sätt ugnen på 200 grader
  Salta och peppra
laxsidan
Lägg i smord form med skinnet ner
Blanda kräftstjärtar med räkor, hackad dill, ost och citronsaft och fördela över laxen
Toppa med halverade småtomater
Sätt in i ugnen i 20 minuter. 
Sätt gärna på grillen sista 5 minutrarna
Koka ihop crème fraiche, grädde, fond, tomatpuré och Kavli osten 
och smaka av med och peppar
Tunna ev ut såsen med mer grädde eller mjölk
Servera med valfritt tillbehör som ris, kokt potatis 

eller blomkålsris och en grönsallad


 Psst, såsen är sååå grym!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar