Dagens glädjespridare i höstrusket, både till färg och smak :)
4 portioner
500 g lammfärs
1,25 msk sumak
0,5 citron, finrivet skal
2,5 msk färsk mynta
2,5 msk dill
0,5 msk paprikapulver
1 ägg
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Blanda färsen med alla ingredienserForma till avlånga små biffarStek i olja
Kvarngrynssallad
4 portioner kvarngryn kokta i buljong
1 gul lök, finhackad
0,5 chilifrukt, skivad
2 msk olja
1 citron, saften
2 krm svartpeppar
1 kruka persilja
0,25 rödkål, tunt skivad
2 clementiner, klyftade och skurna i mindre bitar
Gör så här
Blanda grynen med lök, chili, olja, citronsaft och svartpeppar
Låt dra i 20 minuter och vänd i hackad persilja, rödlök och clementiner
Lägg salladen på ett fat med biffarna ovanpåoch toppa med stekt citron, persilja och chili
Oh, här gjordes det lammfärsbiffar igår, imed fetaost och rosmarin i och serverade i gräddsås! Jag älskar lamm och letar alltid nya recept, tack!
SvaraRaderaHär är också lamm en favorit:)
Radera