Sugen på fisk idag?
Då kan jag rekommendera att laga ugnsbakad torskrygg.
Här är ett recept som går snabbt att laga.
800 g
torskrygg
salt
nymalen svartpeppar
4-5 msk rapsolja
nymalen svartpeppar
4-5 msk rapsolja
Lägg torsken i en ugnsform och salta
Strö över svartpeppar och ringla över rapsoljan
Stick en ugnstermometer i fisken
Baka i ugnen på 150 grader i cirka 20 minuter till innertemperaturen är 48 grader
Baka i ugnen på 150 grader i cirka 20 minuter till innertemperaturen är 48 grader
servera torsken med ris och kryddig currysås.
Currysås
100 g rotselleri
1 morot
1 gul lök
2 tsk curry
2 dl grönsaksbuljong
1 dl mjölk
2
msk vetemjöl
Skär rotselleri, morot och gul lök i tärningar
Bryn dem i olja ett par minuter
Tillsätt curry, grönsaksbuljong och mjölk
Red av såsen med 2
msk vetemjöl
Koka upp under omrörning och låt sjuda i 15 minuter
Mixa ev såsen och smaka av med salt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar