Och ska jag betygsätta dem så får de 2 av 5 möjliga. Ett enkelt vegetariskt alternativ till vardags men jag tycker faktiskt att de var rätt smaklösa. Det var helt klart tillbehören som gjorde middagen idag, ugnsrostade rotfrukter och kall örtsås.
Ugnsrostade rotfrukter
1 kg blandade rotfrukter
( morötter, kålrot, palsternacka, rödbetor)
3 msk rapsolja
1 tsk salt
Gör så här
Skala och klyfta alla grönsaker
Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och
Skala och klyfta alla grönsaker
Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och
blanda med rapsolja och salt
Baka i ca 30 min på 200 grader varmluft
Baka i ca 30 min på 200 grader varmluft
Kall örtsås
Blanda 4 msk majonnäs och 4 dl crème fraiche väl.
Tillsätt 3 dl
hackad persilja, dill och gräslök och 1 msk hackad färsk basilika.
Smaka
av med pressad citron, salt och svartpeppar.
Vill man göra sina egna broccolibollar från grunden
Och då har man ju möjligheten att smaka upp dem efter eget tycke och smak.
Och jag som tycker att de är så smidiga just pga att de inte är så kryddiga :) Funkar till allt och alla smaksättningar.
SvaraRaderaJag kanske var lite väl hård som bara gav dem en 2:a, hade nog en dålig dag ;) men faktum är att jag tyckte att de varken smakade broccoli eller ost. Men med det utgångsläget så funkar de ju som du skriver till allt. Ett perfekt vardagsalternativ :)
RaderaVid närmare eftertänke blev jsg också besviken första gången. Gillade då puckarna mer. Men över tid har det ändrats just för att dessa är så flexibla. Och jag upplever dem saftigare än de falafell jag hsr testat.
Radera