Mitt bidrag blir minibakelser med botten smaksatt med kardemumma och citron och spritsad med lemon curd-grädde. På toppen är det förberett med ett blåbär och vid servering kommer det även bli lite strössel.
Kardemumma- och citronkakor med lemon curd-grädde och bär
ca 15- 30 stycken
3
ägg
2 dl strösocker
1 liten citron, finrivet skal
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 krm salt
300 g cream cheese
Till servering
2 dl vispgrädde
3 msk lemon curd
Bär
Florsocker eller strössel
2 dl strösocker
1 liten citron, finrivet skal
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 krm salt
300 g cream cheese
Till servering
2 dl vispgrädde
3 msk lemon curd
Bär
Florsocker eller strössel
Gör så här
Vispa ägg och socker
pösigt med elvisp
Blanda citronskalet med
de torra ingredienserna
och häll ner i äggvispet
tillsammans med färskosten
Vispa försiktigt till en jämn smet
Fördela smeten i 16 muffinsformar
eller mindre formar beroende på önskad storlek
Fördela smeten i 16 muffinsformar
eller mindre formar beroende på önskad storlek
och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10-15 min
Låt svalna
Vispa grädden fluffig och vänd ner lemon
curd
Toppa kakorna med en klick lemon
curd-grädde och bär
Pudra över florsocker
eller strössla över strössel
vid servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar