torsdag 21 november 2019

Minibakelser till kakbuffé

Idag ska vi tacka av en kollega som är barnsligt förtjust i bakverk med en kakbuffé.
Mitt bidrag blir minibakelser med botten smaksatt med kardemumma och citron och spritsad med lemon curd-grädde. På toppen är det förberett med ett blåbär och vid servering kommer det även bli lite strössel.


 

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd-grädde och bär 
ca 15- 30 stycken

3 ägg
2 dl strösocker
1 liten citron, finrivet skal
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 krm salt
300 g cream cheese
Till servering
2 dl vispgrädde
3 msk lemon curd
Bär
Florsocker eller strössel

Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp
Blanda citronskalet med de torra ingredienserna 
och häll ner i äggvispet tillsammans med färskosten
Vispa försiktigt till en jämn smet
Fördela smeten i 16 muffinsformar 
eller mindre formar beroende på önskad storlek
och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10-15 min
Låt svalna
Vispa grädden fluffig och vänd ner lemon curd
Toppa kakorna med en klick lemon curd-grädde och bär 
Pudra över florsocker 
eller strössla över strössel vid servering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar