Jag lagade den här goda vegetariska och glutenfria pajen i helgen.
Tack för tipset Katarina :)
Ris- och grönsakspaj
6-8 portioner
2 dl ris
5 msk smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor, pressade
1 fänkål
2 zucchini
2 grillad paprika i olja
100 g babyspenat
Salt och svartpeppar
4 ägg
150 g riven ost
150 g fetaost
Gör så här
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Sätt ugnen på 200°.
Tillsätt riset och koka 20 min.
Häll
av ev vatten och lägg tillbaka riset i kastrullen.
Rör ner 1 msk av smöret
och rör om tills smöret har smält.
Skala och hacka löken.
Skala och hacka löken.
Ansa och skär fänkålen i bitar.
Skär zucchinin och paprikan i bitar.
Fräs lök, vitlök och fänkål i 2 msk av smöret i en stekpanna,
Fräs lök, vitlök och fänkål i 2 msk av smöret i en stekpanna,
ca 10 min
tills allt är mjukt.
Höj värmen, tillsätt zucchinin
och stek ytterligare
några min tills zucchinin är mjuk.
Dra av från värmen och tillsätt paprikan och spenaten.
Dra av från värmen och tillsätt paprikan och spenaten.
Smaka av med salt och peppar.
Vispa upp äggen i en bunke
Vispa upp äggen i en bunke
och blanda ner ris, grönsaker, basilika och
gratängost.
Häll blandningen i en smord form
med löstagbar kant, ca 24
cm i diameter.
Klicka ut 2 msk smör på toppen
Klicka ut 2 msk smör på toppen
och smula över fetaost.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 min
tills osten gyllenbrun.
Servera med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar