Lövbiffgryta kryddad med ingefära och chili.
Serverad med blomkålsris och stekta champinjoner, paprika och salladslök.
4 portioner
500 g lövbiff
1 msk kinesisk soja
1 msk flytande honung
1 msk färsk riven ingefära
2 msk olja
2 hackade vitlöksklyftor
1 hackad röd chili
6 skivade salladslökar
3 msk japansk soja
1 kg blomkål
3 paprikor
400 g champinjoner
200 g salladslök
2 tsk sesamfrön
Gör så här
Strimla köttet och blanda det med den
kinesiska sojan, honungen och ingefäran
Bryn allt i olja i en stor stekpanna
Tillsätt vitlök, chili, salladslök och fräs samman
Häll över japansk soja och koka upp
Strö sesamfrön över biffen
Riv blomkålen på den grövsta sidan av
rivjärnet
Släpp sedan ner i kokande vatten cirka 10 sekunder
Häll av i durkslag
Släpp sedan ner i kokande vatten cirka 10 sekunder
Häll av i durkslag
Skär champinjoner, paprika och salladslök i bitar
Stek i olja i en stekpanna
Salta och peppra
Servera biffen med blomkålsris och stekta grönsaker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar