måndag 13 april 2020

Lövbiffgryta med blomkålsris


Lövbiffgryta kryddad med ingefära och chili. 
Serverad med blomkålsris och stekta champinjoner, paprika och salladslök.

4 portioner

500 g lövbiff
1 msk kinesisk soja
1 msk flytande honung
1 msk färsk riven ingefära
2 msk olja
2 hackade vitlöksklyftor
 1 hackad röd chili
6 skivade salladslökar
3 msk japansk soja
1 kg blomkål
3 paprikor
400 g champinjoner
 200 g salladslök
2 tsk sesamfrön

Gör så här
Strimla köttet och blanda det med den 
kinesiska sojan, honungen och ingefäran
Bryn allt i olja i en stor stekpanna
Tillsätt vitlök, chili, salladslök och fräs samman
Häll över japansk soja och koka upp 
Strö sesamfrön över biffen
Riv blomkålen på den grövsta sidan av rivjärnet
Släpp sedan ner i kokande vatten cirka 10 sekunder
Häll av i durkslag
Skär champinjoner, paprika och salladslök i bitar
Stek i olja i en stekpanna
Salta och peppra
Servera biffen med blomkålsris och stekta grönsaker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar