Silikon är ju ett fantastiskt material för bakning och matlagning!
Igår gjorde jag minipajer till påsklunchen i en silikonform för kakor. Funkade perfekt! Pajerna blev lagom stora för en buffé och de släppte mycket enkelt från formen.
Beräkna att en rulle färdig pajdeg räcker till ca 10-15 minipajer, beroende på storlek.
Jag fick ut 12 rundlar i storleken 8 cm i diameter.
1 st färdig pajdeg
2 dl riven lagrad ost
2 msk klippt gräslök
100 g kallrökt lax
3 st ägg
1.5 dl vispgrädde
3 msk riven pepparrot
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven lagrad ost
2 msk klippt gräslök
100 g kallrökt lax
3 st ägg
1.5 dl vispgrädde
3 msk riven pepparrot
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering
50 g skivad kallrökt lax
dillvippor
rivet citronskal
50 g skivad kallrökt lax
dillvippor
rivet citronskal
Gör så här
Rulla ut pajdegen och ta ut rundlar, ca 10 cm i diameter.
Placera i folieformar.
Eller i silikonform/formar.
Vispa samman äggstanningen och häll den i formarna.
Peta med en gaffel så att den rinner ner ordentligt.
Grädda strax under ugnens mitt i 225 grader i 15–17 minuter.
Garnera pajerna med lax, dill och citronskal
Placera i folieformar.
Eller i silikonform/formar.
Vispa samman äggstanningen och häll den i formarna.
Peta med en gaffel så att den rinner ner ordentligt.
Grädda strax under ugnens mitt i 225 grader i 15–17 minuter.
Garnera pajerna med lax, dill och citronskal
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar