söndag 12 april 2020

Minipajer med lax i silikonform

Silikon är ju ett fantastiskt material för bakning och matlagning! 
Igår gjorde jag minipajer till påsklunchen i en silikonform för kakor. Funkade perfekt! Pajerna blev lagom stora för en buffé och de släppte mycket enkelt från formen. 
Beräkna att en rulle färdig pajdeg räcker till ca 10-15 minipajer, beroende på storlek. 
Jag fick ut 12 rundlar i storleken 8 cm i diameter.

1 st färdig pajdeg
2 dl riven lagrad ost
2 msk klippt gräslök
100 g kallrökt lax
3 st ägg
1.5 dl vispgrädde
3 msk riven pepparrot
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering
50 g skivad kallrökt lax
dillvippor
rivet citronskal

Gör så här
Rulla ut pajdegen och ta ut rundlar, ca 10 cm i diameter. 
Placera i folieformar.
Eller i silikonform/formar.


Blanda ost och gräslök. 
Lägg det i formarna. 
Fördela laxen ovanpå.


Vispa samman äggstanningen och häll den i formarna. 
Peta med en gaffel så att den rinner ner ordentligt.
Grädda strax under ugnens mitt i 225 grader i 15–17 ­minuter. 
Garnera pajerna med lax, dill och citronskal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar