Frisk, krämig räkgryta med smak av ingefära, chili och curry
och kokosmjölk som rundar av smakerna.
4 portioner
700 g räkor med skal
30 g ingefära, hackad
0,5 röd chili, hackad
2 vitlöksklyftor, hackad
1 msk olja
1 msk curry
0,5 msk farinsocker
400 g extra krämig kokosmjölk
1 tärning hönsbuljong
1 dl vatten
1 tsk salt
1 lime
6 salladslökar, strimlade
Till servering
Ris
Gör så här
Fräs ingefära, chili och vitlök lätt i olja.
Tillsätt curry, farinsocker, kokosmjölk,
buljongtärning, vatten och salt.
Koka upp under omrörning.
Låt sjuda några minuter.
Pressa över saft från en klyfta lime.
Rör ner salladslöken.
Låt sjuda några minuter.
Smaka av med ev mer salt, lime och peppar.
Skala räkorna.
Rör ner dem i curryn och låt allt bli varmt.
Servera grytan med ris.
Trevligt recept. Gott och dessutom enkelt att laga.
SvaraRaderaPrecis, gott och enkelt :)
Radera