måndag 8 juni 2020

Vegetarisk teriyakiwok med ingefära

Förra veckan hade jag vegetarisk vecka och en av rätterna på menyn var ett nytt recept med quorn. Brukar ni använda quorn? Det hör inte till vanligheterna här hemma hos oss men visst händer det. Det finns några recept med quorn i arkivet, t ex här och här. Quorn är ju inte så smakrik i sig men marinerad i teriyakisås, vitlök, ingefära och apelsinsaft blev den riktigt god, tyckte jag.


Vegetarisk teriyakiwok med ingefära
4 portioner
 
400 g Quornstrimlor

Marinad
2 msk olja
  0,75 dl teriyakisås
1-2 vitlöksklyfta 
1,5 msk finriven ingefära 
1 apelsin
2,5 msk vitvinsvinäger
1,5 röd paprika
1 stor morot
  8 vårlökar
Tillbehör
äggnudlar

Gör så här

Ta fram quornstrimlorna från frysen och lägg i en skål. Tillsätt olja, teriyakisås, pressad vitlök, ingefära, finrivet skal och saften från en apelsin och vitvinsvinäger.

Låt det stå framme i rumstemperatur ca 30 minuter medan quornen tinar och marineras. Rör om då och då.

Lägg äggnudlar i en skål och häll över kokande vatten så att de täcks. Låt stå i ca 3 minuter och häll sedan av vattnet.

Värm en wokpanna på hög värme, häll i olja och lägg i quornstrimlor, grovriven morot och hackade vårlökar. (Om det är väldigt torrt i pannan tillsätt 1/2 dl kokande vatten.) När quornen är färdig, lägg i strimlad paprika.

Servera med nudlarna.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar