Vilken tur att jag var ledig igår, så jag kunde njuta av den fantastiska sommardagen!!
så jag kunde svalka mig med rabarber- och jordgubbskompott
med glass.
200 g
rabarber
100 g
jordgubbar
1-2
tsk vaniljpulver
2 msk vatten
0,5 dl rårörsocker (alt kokossocker)
Mandelsmul
50 g smör
1 dl sötmandlar, hackade
1,5 dl
havregryn
0,5 tsk malen
kardemumma
1 msk rårörsocker (alt kokossocker)
Till Servering
Vaniljglass
eller
Vispad vispgrädde
Gör så här
Kompott
Skölj
rabarbern och skär i mindre bitar.
Koka
rabarber, jordgubbar, vaniljpulver,
vatten och socker i ca 10 minuter.
Häll upp
kompotten på burk
och förvara i kylen.
Mandelsmul
Smält smöret
i en stekpanna.
Tillsätt mandel, havregryn,
kardemumma och socker.
Rör och
rosta detta i några minuter
Vid
servering,
bottna glas med kompotten,
lägg på en kula vaniljglass
eller en
klick vispgrädde
och toppa med mandelsmul.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar