söndag 14 juni 2020

Min kost- och motionsdagbok 2020 - v25 Veckoplanering, recept och inköpslista


Det här får bli min sista veckoplanering nu när sommaren och semestrarna börjar. 
Kanske jag återupptar konceptet i höst. Det får framtiden utvisa.
Det är säkert många som börjar sin semester just denna vecka. Det är ju redan midsommarveckan!! Vart tog tiden vägen?! För min del har den rusat förbi pga att jag den här veckan börjar en ny anställning. Så jag har både introducerats på min nya arbetsplats och introducerat min efterträdare på min gamla arbetsplats. Kan säga att det varit en rätt hektisk vår för min del men jag hoppas det kommer lugna ner sig något nu när jag kommer till min nya arbetsplats. Det kommer naturligtvis att vara mycket nytt att lära och ta in men när det blir sommar och semestrar brukar ändå tempot sjunka lite. Men någon direkt semester kommer det inte bli för min del i sommar. Den får jag ta i höst, tänker jag. Men nu har jag ju i alla fall en kortvecka att se fram emot :) 

Planeringen för denna midsommarvecka innehåller sommarmat som passar för varma, lata dagar under resten av sommaren. Men också efter en varm dag på jobbet...
Upplägget i min planering är att under de röda länkarna hittar man recepten till maträtterna och i kolumnen Inköp de råvaror och produkter som man kan behöva köpa hem för att laga maträtterna. Jag räknar dock med att de vanligaste basvarorna redan finns hemma.
  • Grönsaker: lök (gul, röd, vit), morötter ...
  • Mejeri: ägg, smör, mjölk ...
  • Konserver, kryddor, oljor, salt, peppar ... 
  • Torrvaror: ris, pasta, couscous ...
Råvarorna beräknar jag ska räcka till att laga 4 portioner av maträtterna och räcka till matlådor dagen efter, (vi är numera bara två i vårt hushåll).

V 25
Måndag
Inköp
Middag
Örtkyckling med färskpotatis
500 g kycklingfilé
2 schalottenlök
Dill
Gräslök
75 g bacon
2,5 dl matlagningsgrädde
Färskpotatis




Tisdag
Inköp
Middag
Ugnsbakad torsk med dragonsås
500 g torskfilé
2 dl grädde
3 dl kolsyrad äppeldryck
1 kruka färsk dragon
Rödlök




Onsdag
Inköp
Middag
Asiatisk fiskkaka med ljummen nudelsallad
500 g laxfilé
Sweet chilisås
Äggnudlar
Japansk soja
Mörk sesamolja
Citrongräs
Färsk ingefära
Färsk koriander
Morötter
Salladslök
Babyspenat
Röd chili




Torsdag
Inköp
Middag
Korv med örtstomp
Korv
Potatis
Färska örter




Midsommarafton
Inköp

Midsommarbuffé
Sill
Färskpotatis
Gräslök
Jordgubbar




Lördag
Inköp
Frukost
Sommarfrukost med jordgubbar och granola Jordgubbar
Nötter
Solroskärnor
Pumpakärnor
Kokosflingor
Torkad bär eller frukt
Middag
Grillad pestofylld kycklingfilé
4 kycklingfiléer
Pesto
150g bacon
2 dl gräddfil
Gurka
Vitlök
Gräslök
Färskpotatis




Söndag
Inköp
Frukost
Smoothiebowl med jordgubbar Jordgubbar
Hallon
Banan
Kokosmjölk
Granola
Kokosflakes
Middag
Lax med sötpotatis och fetaost
4 portionsbitar lax
2 stora sötpotatisar
1 knippe grön sparris
3 dl creme fraiche
200 g fetaost
Citron




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar