tisdag 25 augusti 2020

Falukorvsgratäng med boston, dijon och sambal

Skiva falukorv och tomater och varva i en ugnsfast form. Häll över en krämig sås, gratinera i ugn och du har en supergod vardagsrätt klar på ett kick.

 

 600 g falukorv 

 2 färska tomater

2 dl riven lagrad ost

Sås 

2 dl mjölk

2 dl matlagningsgrädde 

0,75 dl bostongurka

2 tsk dijonsenap

3 msk chilisås

1 msk kalvfond

1 msk majsstärkelse

1 tsk sambal oelek

Till servering

kokt ris 

sallad

 

Gör så här

 Skiva falukorv och tomater och varva i en ugnsfast form.

Blanda och koka upp såsen och häll den över korven.

Strö över riven ost.

Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.

Servera med ris och en sallad.

 Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar