söndag 23 augusti 2020

Rödspätta i gräslökssås med parmesanpotatispuré.


Gräslökssås med rödspätta.
 
Koka upp 1 dl vatten och 2 dl vitt vin med 2 st fiskbuljongtärningar.
Tillsätt 4 dl creme fraiche och låt koka några minuter.
Smaka av såsen med salt och citronpeppar och tillsätt 3 dl klippt gräslök.
Låt koka ihop och smaka av igen.
Salta rödspättafiléer, vik ihop 
och lägg ner dem i såsen och låt sjuda på svag värme i ca 5-7 minuter.
Servera med parmesanpotatispuré och en grönsallad.
 
Recept på potatismos hittar man här.
Rör sedan ut moset till önskad konsistens 
och tillsätt riven parmesanost efter tycke och smak.
 
Smaklig spis!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar