tisdag 6 oktober 2020

Saftig kardemummakaka med äpple

Den här kardemummakakan blev riktigt saftig. Antar att det har med att man använder gräddfil i smeten istället för mjölk. Och så gör ju äppelklyftorna sitt...
God blev den hur som helst :)

2 ägg
150 g smör

4 dl vetemjöl

2 dl gräddfil

1,5 dl socker

2 tsk mald kardemumma

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Fyllning
0,5 tsk mald ingefära

1 tsk socker

1 stort äpple

Florsocker till garnering

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt 1 ägg i taget.
Blanda de torra ingredienserna för sig och häll ner i smeten. Blanda ihop försiktigt!
Tillsätt till sist gräddfilen.
Häll upp i en smord och bröad springform (20 cm).

Skala och skär äpplet i klyftor. Blanda socker, ingefära och äppelklyftor i en skål.
Stick ner äppelklyftorna i smeten och sätt in i mitten av ugnen.
Grädda i ca 30-45 minuter.

Låt svalna och pudra över lite florsocker.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar