Den här kardemummakakan blev riktigt saftig. Antar att det har med att man använder gräddfil i smeten istället för mjölk. Och så gör ju äppelklyftorna sitt...
God blev den hur som helst :)
2 ägg
150 g smör
4 dl vetemjöl
2 dl gräddfil
1,5 dl socker
2 tsk mald kardemumma
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
0,5 tsk mald ingefära
1 tsk socker
1 stort äpple
Florsocker till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och
socker smidigt. Tillsätt 1 ägg i taget.
Blanda de torra ingredienserna
för sig och häll ner i smeten. Blanda ihop försiktigt!
Tillsätt till
sist gräddfilen.
Häll upp i en smord och bröad springform (20 cm).
Skala och skär äpplet i klyftor.
Blanda socker, ingefära och äppelklyftor i en skål.
Stick ner
äppelklyftorna i smeten och sätt in i mitten av ugnen.
Grädda i ca 30-45
minuter.
Låt svalna och pudra över lite florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar