Förbered glöggen
genom att låta kryddorna stå och dra i vinet över natten.
genom att låta kryddorna stå och dra i vinet över natten.
1 flaska vitt torrt vin
0,5 g saffran
3 stjärnanis
3 små kanelstänger
2 tsk kardemummakärnor
11/2 msk kryddnejlikor
1 dl strösocker
1 dl torr sherry
0,5 g saffran
3 stjärnanis
3 små kanelstänger
2 tsk kardemummakärnor
11/2 msk kryddnejlikor
1 dl strösocker
1 dl torr sherry
Gör så här
Värm upp halva mängden vin tillsammans med samtliga kryddor i en kastrull.
Låt blandningen stå och dra i ca 4 timmar.
Sila av kryddorna
och värm upp drycken tillsammans med socker, resterande vin och sherry.
Den ska bara värmas, inte kokas upp.
Nu är det ju inte någon snö, eller ens kallt, här i Norrköpingstrakten men visst är det gott med något värmande efter en dag ute i snö och snålblåst.
I år är det en saffransglögg som värmer.
Ett annat år var det en äppeldrink med äppelvin och päronkonjak
som värmde efter en dag i backen.
Eller varför inte värma sig med en äppeldrink spetsad med Calvados?
Kall och frusen, eller inte,
den goda saffransglöggen passar hur som helst
utmärkt till det söta och salta på glöggbuffén.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar