torsdag 11 februari 2021

Stekta pilgrimsmusslor med heta räkor och risoni

 

Jag såg på Sveriges mästerkock - Efter stängning igår
och de tillagade pilgrimsmusslor.
Det gjorde vi också för någon vecka sedan...

 Koka två portioner Risoni enligt förpackningen.
Häll av vattnet.
Fräs ett par finhackade vitlöksklyftor i 1 msk olja.
Tillsätt 1 msk sweet chili.
Lägg i 200 g räkor. Det går snabbt!
Rör runt så allt blandas noga, men bara en minut.
Blanda Risoni och räkor
och häll upp på två tallrikar.

Hetta upp 1 msk olja i en panna
och smält sedan 25 g smör i oljan.

När det blivit hett stek 6 avtorkade pilgrimsmusslor
någon minut på varje sida.
Plocka upp dem och arrangera dem direkt på tallrikarna
med lite hackad salladslök och en nypa salt. 

Kanske något att testa i helgen! Brukar ni äta pilgrimsmusslor? 

Här planeras det för trerätters imorgon.

  • Hummersoppa med kräftfyllt smördegshjärta.
  • Ryggbiff med baconlindad sparris, pepparsås och potatisgratäng.
  • Chokladmoussebakelse smaksatt med Frangelicolikör,
    rostade nötter samt jordgubbssalsa med lime och mynta.

    Fin fredag och trevlig helg 💕

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar