Jag såg på Sveriges mästerkock - Efter stängning igår
och de tillagade pilgrimsmusslor.
Det gjorde vi också för någon vecka sedan...
Koka två portioner Risoni enligt förpackningen.
Häll av vattnet.
Fräs ett par finhackade vitlöksklyftor i 1 msk olja.
Tillsätt 1 msk sweet chili.
Lägg i 200 g räkor. Det går
snabbt!
Rör runt så allt blandas noga, men bara en minut.
Blanda Risoni och räkor
och häll upp på två tallrikar.
Hetta upp 1 msk olja i en panna
och smält sedan 25 g smör i oljan.
När det blivit hett stek 6 avtorkade pilgrimsmusslor
någon minut på varje sida.
Plocka upp dem och arrangera dem direkt på tallrikarna
med lite
hackad salladslök och en nypa salt.
Kanske något att testa i helgen! Brukar ni äta pilgrimsmusslor?
Här planeras det för trerätters imorgon.
- Hummersoppa med kräftfyllt smördegshjärta.
- Ryggbiff med baconlindad sparris, pepparsås och potatisgratäng.
- Chokladmoussebakelse smaksatt med Frangelicolikör,
rostade nötter samt jordgubbssalsa med lime och mynta.
Fin fredag och trevlig helg 💕
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar