Hel kyckling är både praktisk och billig mat.
Blanda
ihop en marinad med
1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 0,5 dl soja,
0,5 dl
balsamvinäger, 0,5 dl olivolja
och 2 krossade vitlöksklyftor.
Lägg kycklingen tillsammans med marinaden i en plastpåse.
Se till att marinaden tränger in överallt.
Låt marinera minst en halvtimme.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta
ur kycklingen ur plastpåsen
och lägg den i en ugnsfast form och ställ
in i varm ugn.
Kycklingen är klar efter ca 45 min,
när den har en
innertemperatur på ca 82 grader intill benet.
Helstekt kyckling är en favorit här hemma. Vi brukar fylla den med katrinplommon, lök och äpple. Att lägga i marinad ska jag testa nästa gång. Kul med lite variation. Tack för kommentaren på min blogg. Ja jag brukar ha små ljus och tändstickor i den lilla lådan. Men den är nytillverkad. Fin ändå. Kram Pia
SvaraRaderaVerkligen fin! Var har du köpt den? Eller har du gjort den själv?
RaderaDet var längesedan vi gjorde hel kyckling. Har blivit bekväm när vi bara är två kvar att köpa filéer.
SvaraRaderaGott dig det ut i alla fall
Den här gången var jag bekväm och bara lätt kycklingen ligga i marinad. Annars brukar jag, som Pia skriver i kommentaren över, fylla den med godsaker, som tex torkade kantareller och vitlök.
Radera