söndag 7 mars 2021

Fiskgryta med torsk, vitkål, äpple och curry

En fantastiskt god fiskgryta med äpple- och currysås, där den gula färgen sätter extra guldkant på rätten denna soliga söndag. Vitkål, äpple och lök fräses i en kastrull innan curry, tomatpuré, grädde och buljong tillsätts för att få till krämighet i såsen. Sist läggs bitar av torsk i grytan som får stå och puttra på svag värme tills torsken är genomkokt. Servera grytan med kokt potatis, färsk dill och fint tärnat äpple.


600 g torskfilé i bitar
ca 200 g vitkål, strimlad
1 rött äpple i bitar
1 gul lök, hackad
1 tsk curry
1 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 kruka dill, hackad 
 

4 kommentarer:

  1. Men åhh så gott. Vad glad jag blir över dina recept. Detta ska testat Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Ser veldig godt ut. Må prøves. Ha det godt! Anne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Hoppas du gillar det om du prövar.
      Allt gott! /Birgitta

      Radera