En fantastiskt god fiskgryta med äpple- och currysås, där den gula färgen sätter extra guldkant på rätten denna soliga söndag. Vitkål, äpple och lök fräses i en kastrull innan curry, tomatpuré, grädde och buljong tillsätts för att få till krämighet i såsen. Sist läggs bitar av torsk i grytan som får stå och puttra på svag värme tills torsken är genomkokt. Servera grytan med kokt potatis, färsk dill och fint tärnat äpple.
600 g torskfilé
i bitar
ca 200 g vitkål, strimlad
ca 200 g vitkål, strimlad
1 rött äpple i bitar
1 gul lök, hackad
1 tsk curry
1 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 kruka dill, hackad
Men åhh så gott. Vad glad jag blir över dina recept. Detta ska testat Kraaam Pia
SvaraRaderaKul att kunna inspirera 🤗
RaderaSer veldig godt ut. Må prøves. Ha det godt! Anne
SvaraRaderaTack! Hoppas du gillar det om du prövar.
RaderaAllt gott! /Birgitta