fredag 5 mars 2021

Veckosallad med kokt lag för lång hållbarhet

Passa på i helgen och gör en veckosallad med riven vitkål, morötter, purjolök och paprika så har du sallad för hela nästa vecka förberedd. Och kanske även veckan därpå, beroende på hur stor sats du gör och hur många ni är i hushållet. Med en kokt lag hålls grönsakerna fräscha flera veckor. Nyttigt och gott! Passar till både kött och fisk.


1 st vitkålshuvud
6 st morötter
1 st liten purjolök
2 st paprikor
Kokt lag
1 dl vatten
1 dl äppelcidervinäger eller annan vinäger
1 dl rapsolja eller olivolja
0,25 dl strösocker
1,5 msk italiensk salladskrydda eller 1 tsk salt
 

Gör så här
Strimla vitkål och morot i en matberedare eller för hand.
Strimla purjolök och paprika för hand.
Koka upp vatten, vinäger, olja, socker och kryddning.
Häll den varma lagen på grönsakerna och rör om.

Förvara i tättslutande burk och
låt stå i kylen några timmar innan servering.
Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.


4 kommentarer:

  1. Så smart att ha en bunke i kylen. Tror at jag gjort den här eller en liknande för längesedan. Man glömmer bort så tack för påminnelsen. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  2. Toppentips, tack för det!
    Trevlig helg
    /Anette

    SvaraRadera