Passa på i helgen och gör en veckosallad med riven vitkål, morötter, purjolök och paprika så har du sallad för hela nästa vecka förberedd. Och kanske även veckan därpå, beroende på hur stor sats du gör och hur många ni är i hushållet. Med en kokt lag hålls grönsakerna fräscha flera veckor. Nyttigt och gott! Passar till både kött och fisk.
1 st vitkålshuvud
6 st morötter
1 st liten purjolök
2 st paprikor
6 st morötter
1 st liten purjolök
2 st paprikor
Kokt lag
1 dl vatten
1 dl äppelcidervinäger eller annan vinäger
1 dl rapsolja eller olivolja
0,25 dl strösocker
1,5 msk italiensk salladskrydda eller 1 tsk salt
1 dl vatten
1 dl äppelcidervinäger eller annan vinäger
1 dl rapsolja eller olivolja
0,25 dl strösocker
1,5 msk italiensk salladskrydda eller 1 tsk salt
Så smart att ha en bunke i kylen. Tror at jag gjort den här eller en liknande för längesedan. Man glömmer bort så tack för påminnelsen. Kraaaam Pia
SvaraRaderaVisst är det smart! Och gott!!
RaderaToppentips, tack för det!
SvaraRaderaTrevlig helg
/Anette
Varsegod :) Trevlig helg!
Radera