En höjdargratäng med falukorv och tomat. Örter, lagerblad och vin i tomatröran gör den riktigt mustig och smakrik. Påminner om tomatmassan till mina hemgjorda pizzor som jag brukar låta stå och puttra lääänge för att få den riktigt smakrik.
6 portioner
falukorv ca 600 g
2 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
2 tsk rapsolja
100 g champinjoner
0,75 dl vin torrt vitt
1,5 msk kalvfond
2 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
2 tsk rapsolja
100 g champinjoner
0,75 dl vin torrt vitt
1,5 msk kalvfond
700 g krossade tomater, örter, lök, vitlök
3-4 tsk torkade örter,
till exempel oregano, basilika eller timjan
2 st lagerblad
Salt och peppar
3-4 tsk torkade örter,
till exempel oregano, basilika eller timjan
2 st lagerblad
Salt och peppar
3 dl riven ost
Gör så här
Skiva korven och lägg den lite omlott i tre rader i en ugnsfast form.
Skala och hacka lök och vitlök
och fräs den mjuk i en gryta med olja.
Skiva korven och lägg den lite omlott i tre rader i en ugnsfast form.
Skala och hacka lök och vitlök
och fräs den mjuk i en gryta med olja.
Ansa och skiva svampen
och låt den fräsa med löken ett par minuter.
Späd med vin och tillsätt fond, tomatkross, torkade örter och lagerblad
och låt det koka ihop till en tjock tomatröra.
Smaka av med salt och peppar.
och låt den fräsa med löken ett par minuter.
Späd med vin och tillsätt fond, tomatkross, torkade örter och lagerblad
och låt det koka ihop till en tjock tomatröra.
Smaka av med salt och peppar.
Bred tomatröran över korven och strö på osten.
(Obs, glöm inte att först plocka bort lagerbladen)
Gratinera i 225 grader i ca 10 minuter.
Servera med kokt pasta
(Obs, glöm inte att först plocka bort lagerbladen)
Gratinera i 225 grader i ca 10 minuter.
Servera med kokt pasta
och en vitkål och morotssallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar