Här kommer ett smaskigt tips till påsk. En fruktig påsktårta som gömmer en hel del smått och gott. Enkel att göra och väldigt god. Så här gör du...
Börja dagen innan tårtan ska serveras med att baka en Fredagskaka som tårtbas.
Den gör du så här.
Tipset att använda Fredagskakan, även kallad Sverigekakan, som tårtbas fick jag av @mittgodastefinaste. Ett mycket bra tips, passar utmärkt till gräddtårtor.
Förbered även chokladgrädden dagen före.
Ljus chokladgrädde
- 3-5 dl vispgrädde
- 150-250 g ljus choklad
Finhacka chokladen, hetta upp
grädden i en kastrull utan att koka.
Rör choklad och den varma grädden
tills det smält samman.
Ställ i kylen i minst tre timmar, gärna över
natten.
Dagen D, då tårtan ska serveras, gör så här.
Vispa den kalla chokladgrädden tills
grädden blivit fluffig, ca 4-5 minuter.
Bred ett
lager chokladgrädde över hela tårtan.
Spritsa grädde och toppa med frukt, Dumlekolor och citronmeliss.
Men woaw vad det där ser gott ut :-)
SvaraRaderaHa de gott. Catarina
En riktigt smaskig tårta :) Tack detsamma!
Radera