söndag 28 mars 2021

Imponera med en påsktårta

 

Här kommer ett smaskigt tips till påsk. En fruktig påsktårta som gömmer en hel del smått och gott. Enkel att göra och väldigt god. Så här gör du...

Börja dagen innan tårtan ska serveras med att baka en Fredagskaka som tårtbas.
Den gör du så här.

Tipset att använda Fredagskakan, även kallad Sverigekakan, som tårtbas fick jag av @mittgodastefinaste. Ett mycket bra tips, passar utmärkt till gräddtårtor.
Förbered även chokladgrädden dagen före.

Ljus chokladgrädde

  • 3-5 dl vispgrädde
  • 150-250 g ljus choklad

Finhacka chokladen, hetta upp grädden i en kastrull utan att koka.
Rör choklad och den varma grädden tills det smält samman.
Ställ i kylen i minst tre timmar, gärna över natten.

Dagen D, då tårtan ska serveras, gör så här.

Vispa den kalla chokladgrädden tills grädden blivit fluffig, ca 4-5 minuter.
Bred ett lager chokladgrädde över hela tårtan.
Spritsa grädde och toppa med frukt, Dumlekolor och citronmeliss.




2 kommentarer:

  1. Men woaw vad det där ser gott ut :-)
    Ha de gott. Catarina

    SvaraRadera
    Svar
    1. En riktigt smaskig tårta :) Tack detsamma!

      Radera