Inspirationen till dagens middag fick jag från bloggen Bland kastruller och vinglas.
ca 500 g tärnad fläskfilé (cirka 2 cm bitar)
Marinad till köttet
0,75 dl olivolja
1 tsk sambal oelek
2 msk japansk soja (eller kinesisk)
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här
Häll marinaden i en påse
och lägg därefter ner det tärnade köttet och låt marineras i
minst 15 minuter.
Tillbehören kan varieras, men på denna plåt blev det
delikatesspotatis och rödlök i klyftor,
små blomkålsbuketter och hela plommontomater.
Ringla över
olivolja, salta och peppra
och låt bakas i ugnen i 225 grader cirka 15 minuter.
Lägg på köttet och in
ytterligare 12 minuter.
Strö därefter över oregano tillsammans med tärnad fetaost.
Servera med en härlig vitlökssås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar