Vädret är fortsatt växlande...
Igår kunde jag fota ute i solen och få somriga bilder. Idag är vädret något helt annat och sommarmaten får fotas inne. Men vilken explosion! Regnet och värmen har verkligen satt fart på växtligheten!
Använd frysta skaldjur och ärtor till denna skaldjurspaj
- praktiskt när tiden är knapp.
En klick gräddfil och stenbitsrom sätter guldkant på vardagsrätten.
Som platsar lika bra på ett buffébord.
Funkar alldeles utmärkt att serveras rumstempererad.
Skaldjurspaj
6-12 portioner
Pajdeg
3 dl mjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
0,5 röd chili
1 vitlöksklyfta
1 dl purjolök
350 g frysta skaldjur
100 g frysta ärtor
2 dl grädde
4 ägg
ca 0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven ost
Tillbehör
Finstrimlad purjolök
Stenbitsrom
Gräddfil
Gör så här
Blanda mjöl och smör snabbt i en bunke.
Tillsätt vatten och rör ihop
till en deg.
Tryck ut i en pajform.
Sätt in i frysen i 15 minuter.
Förgrädda mitt i ugnen på 175° i 10
min.
Finhacka vitlök, purjolök och chili.
Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, purjolök och chili i några minuter.
Häll på grädden och tillsätt de frysta skaldjuren och ärterna.
Låt koka ihop några minuter.
Ta av stekpannan från värmen och vispa i äggen.
Krydda med salt och peppar.
Häll blandningen i pajskalet
och strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen
på 200° i 20-25 min.
Servera med gräddfil och stenbitsrom.
Vilken fin paj. Jag har en påse med blandade skaldjur i frysen. Blev så glad för detta recept. Tror jag ska bjuda maken på det när vi har bröllopsdag. Kram Pia
SvaraRaderaTack! Passar absolut att fira en sån viktig dag med. Kram!
Radera