onsdag 9 juni 2021

Fiskgryta med räkor

Fiskgryta med potatis, morot och räkor.
Smaksatt med basilika, timjan och vitt vin 👌


500 g lax, torsk eller båda
350 g räkor med skal
1 gul lök
1 vitlöksklyftor
2 morötter, tärnade
3 medelstora potatisar, tärnade
1 msk tomatpuré
1 tsk basilika
1 tsk timjan

0,5 tsk salt
2,5 dl vitt vin
2 dl grädde
2 dl vatten
2 tärningar fiskbuljong

Gör så här
Skala och hacka löken.

Smält en klick smör i en stor gryta.
Fräs löken ett par minuter tills den blivit genomskinlig och glansig.

Pressa i vitlöken. 
Rör sedan ner salt, timjan, basilika och tomatpuré.
Låt fräsa en kort stund.
Tillsätt morötter och potatis.

Tillsätt vatten, vin, grädde och buljongtärningar
och låt koka 15 minuter.

Skär den tinade fisken i munsbitar,
lägg i grytan och låt sjuda i ytterligare 7 minuter.

Häll i räkorna.
Hetta upp och servera genast. 

 

2 kommentarer:

  1. En fiskgryta är ju aldrig fel. Ser väldigt gott ut. Kraaam Pia

    SvaraRadera