Fisk skulle jag kunna äta alla dar i veckan! Det är verkligen en middagsfavorit, både till vardag och fest.
Jag har till och med haft fisktema en hel vecka här på bloggen då jag gick igenom fördelarna med att äta fisk och olika tillagningssätt, som panering, i ugn, i stekpanna och i gryta. Och så kan man ju göra goda biffar på fiskfärs... Möjligheterna att variera fisken till middag är oändliga. Den temaveckans inlägg finns samlade här , om man söker tips och inspiration för att börja laga mer fisk till middag. Till middag idag stekte jag spätta. Och till den kokade jag potatis och rörde ihop en kall sås på majonnäs och creme fraiche som jag smaksatte med curry och vände ner räkor i.
4 portioner
4 rödspättor
Salt
Peppar
Smör till stekning
200 g skalade räkor
1 dl majonnäs
0,5 dl creme fraiche
curryTill servering Kokt potatis
Citronskivor Grönsallad
Gör så här Krydda ren och torr spätta med salt och peppar. Stek
spättorna i rikligt med smör någon minut per sida. Hacka räkorna grovt.
Blanda majonnäs och creme fraiche. Smaksätt med curry, salt och peppar och vänd ner räkorna.
Servera med citron, grönsallad och kokt potatis.
Håller med dig. fisk kan man äta ofta, ofta. Kraaam Pia
SvaraRaderaHur gott och enkelt som helst, ju! Kram
Radera