onsdag 7 juli 2021

Semester med tid för det pilliga - jordgubb- och rabarbersoppa med jordgubbspärlor


Läste Tidningen Tara och blev inspirerad av en fin bild på en tallrik med jordgubb- och rabarbersoppa dekorerad med jordgubbspärlor, harsyra och tusensköna 🍓🍀🌼

Men efter att ha stått och experimenterat i köket med iskall matolja, gelatinpulver, jordgubbssaft och pipett i ett par timmar så skulle jag avråda från att servera jordgubbspärlor till soppan. Om man nu inte har sjukt mycket tid...
Men att servera ljummen jordgubb- och rabarbersoppa med några jordgubbar och vaniljglass till kan jag verkligen rekommendera. Så gott!
Koka 300 g jordgubbar och 200 g rabarber mjuka i 6 dl vatten och 1,5 dl strösocker.
Det tar ca 10 minuter. Mosa lite lätt och sila genom en finmaskig sil. Låt svalna.
Men en varm dag är det säkert godare och mer svalkande att servera soppan riktigt kall istället för ljummen.


1 kommentar:

  1. Ambitiöst som bara den och vilken vacker soppa. Men gud vad pilligt.
    Kram Kajsa

    SvaraRadera