tisdag 17 augusti 2021

Örtiga fiskbiffar med stekt klyftpotatis

  

Fisk till middag idag ☝️
Örtiga fiskbiffar av torskfilé med klyftpotatis och grekisk citronyoghurt.

6 portioner

800 gram torskfilé
1,5 tsk salt
3 krm svartpeppar
3 msk frysta örter
3 msk potatismjöl
1 citron, saften
1 dl grädde
smör
olja
Tillbehör
Stekt klyftpotatis
En klick grekisk citronyoghurt

Gör så här
Kolla så att det inte är några ben i fisken.
Lägg fisken i en matberedare tillsammans med
salt, peppar, örtkryddor, potatismjöl och citronsaft.
Mixa ihop och tillsätt grädden i en tunn stråle lite i taget.
Forma 12 st biffar med vattensköljda händer.
Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna
och stek fiskbiffarna gyllenbruna på båda sidor.
Sänk värmen och låt dem bli klara i pannan.



2 kommentarer:

  1. Gott med fisk i alla väder tycker jag. Ett recept som ska testas inom kort. Kram Pia

    SvaraRadera