tisdag 17 augusti 2021

Stooora äppelmuffins med havrgryn till frukost

Jag kokade inte bara äppelmos igår
utan jag bakade frukostmuffins med äpple och kanel också.



Så idag blev det äpple- och havregrynstema på frukosten.

 

 Dessa muffins passar utmärkt att byta ut frukostmackan med
eller ta fram ur frysen som ett mellanmål.
Matiga och inte så söta.
Vill man inte ha socker i sina frukostmuffins
kan man byta ut sockret mot 0,5 dl ljus sirap.

8 stora eller 12 mindre frukostmuffins

6 dl vetemjöl
3 dl havregryn
3 tsk bakpulver
1 dl strösocker
3 ägg
3,5 dl mjölk
1 dl smält smör
(eller olja)
3 äpplen
(skalade och skurna i klyftor)
kanel 
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.
Vispa äggen och rör i mjölken och smöret.
Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i äggblandningen.
Fördela smeten i stora muffinsformar.
Fyll formarna till 3/4.
Tryck ner ca tre äppelklyftor i varje muffinsform.
Pudra över kanel.
Grädda i ca 30 minuter.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar