En kryddig och smakrik fiskgryta med torsk, vitkål, tomater, kanel, spiskummin, koriander, ingefära, chili, vitlök och kokosmjölk. Servera med kokt ris.
Vill man ha grytan ytterligare lite matigare så addera några tärnade potatisar som får koka med tillsammans med
tomatpuré, tomater och kokosmjölk.
1 gul lök
4 klyftor vitlök
olja, till stekning
0,25 vitkål, finhackad
1 msk malen spiskummin
1 msk torkad koriander
1 tsk malen kanel
1 tsk malen gurkmeja
5 cm färsk ingefära, riven
2 chilifrukter, finhackade
2 msk tomatpuré
250 g körsbärstomater
400 ml kokosmjölk
ca 0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
400 g torsk i bitar
1 kruka persilja
1 citron
Till servering
Kokt ris
Gör så här
Börja med att hacka och steka lök och vitlök.
Fräs på svag värme tillsammans med lite olja.
Finhacka vitkålen och stek tillsammans med löken
tills allt är supermjukt.
Tillsätt alla torra kryddor, ingefära samt chili.
Tillsätt tomatpuré, tomater och kokosmjölk.
Koka försiktigt utan lock tills allt är nästan genomkokt.
Tillsätt eventuellt mer vätska i form av vatten.
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt torsken mot slutet, låt koka i några minuter till.
Toppa med persilja och pressa över citron.
Servera med kokt ris
Börja med att hacka och steka lök och vitlök.
Fräs på svag värme tillsammans med lite olja.
Finhacka vitkålen och stek tillsammans med löken
tills allt är supermjukt.
Tillsätt alla torra kryddor, ingefära samt chili.
Tillsätt tomatpuré, tomater och kokosmjölk.
Koka försiktigt utan lock tills allt är nästan genomkokt.
Tillsätt eventuellt mer vätska i form av vatten.
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt torsken mot slutet, låt koka i några minuter till.
Toppa med persilja och pressa över citron.
Servera med kokt ris
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar