lördag 9 oktober 2021

Stekt kyckling på ruccola med stark sås och färsk pasta

 

Brukar ni diskutera matlådor och matlagning på era raster? Det händer det att vi gör på mitt jobb. "Vad har du för gott i din låda idag?" eller "Jag har ingen inspiration... Vad ska ni äta i helgen?" Det var vid ett sådant tillfälle som jag blev tipsad om denna superenkla rätt som blir lite extra festlig om man serverar den upplagd på ett stort fat med färsk pasta till. Och såsen!! Sååå god!

Stek kycklingfiléer och skiva upp,
Fördela ruccola, körsbärstomater och knaperstekt bacon
på ett stort fat.
Lägg upp den skivade kycklingen på salladen
och riv parmesan över.

Sås
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 pressad vitlöksklyfta
1 tärning grönsaksbuljong
2 tsk dijonsenap
Blanda i en kastrull. Rör om.
Smaka av med sambal oelek och salt. Koka upp.

Ringla såsen över kycklingen och servera färsk pasta till.

 

6 kommentarer:

  1. Det låter och ser verkligen gott ut. Rena lyxmatlådan.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, lagar man extra mycket så räcker det absolut till en lyxig matlåda på måndag :)

      Ha de gott! /Birgitta

      Radera
  2. Det ser veldig godt ut :)
    Ha det fint!

    SvaraRadera
  3. Mums! Lite som caesarsallad nästan. Kyckling är bra mat tycker jag och pasta med. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, kyckling och pasta går hem i nästan alla lägen. Kram

      Radera