torsdag 11 november 2021

Fredagsfeeeling med libapizza

Fredag! och jag vill slå ett slag för den enkla pizzan till fredagsmyset. En libapizza, med parmaskinka och ruccola, toppad med pinjenötter. En frasig pizza med italienska smaker som är lätt att lyckas med. En pizza som ger den rätta fredagsfeelingen!
En riktig fredagssuccé, helt enkelt :)  Fin fredag och trevlig helg!

 
1 libabröd
0,5-1 dl tomatsås
1-2 dl riven ost
3-6 skivor parmaskinka 
1 msk pinjenötter
ca 30 g ruccola
1 tsk olivolja 
 
Rosta pinjenötter i en torr och het stekpanna
tills de fått gyllenbrun färg.
Bred tomatsås och fördela riven ost på brödet.
Grädda pizzan i mitten av ugnen på galler med bakplåtspapper i 5-6 minuter,
eller tills dess att brödet fått en gyllenbrun färg.
Ringla olivolja över pizzan.
 

1 kommentar:

  1. Har aldrig testat Libabröd förr. men det låter ju smart. Tack för tipset!
    Igår blev det köpepizza, men jag tror din pizza var godare
    Kram Kajsa

    SvaraRadera