lördag 4 december 2021

Kycklingragu med krämiga kantareller och potatismos

Hur har ni det i advents- och julstöket?
Har ni hunnit varit på något julbord än? Man blir ju lätt tveksam till att delta vid julbord efter de senaste larmen om smittspridningen vid just julborden.
Vi planerar och har bokat julbord till nästa helg på Kanalmagasinet i Mem med föräldrar och syster med man. Hoppas det blir av som planerat...

Annars är det rätt hektiskt överlag med planeringsdagar, födelsedagar, julfester och andra vardagliga sysslor som ska hinnas med, som att laga vardagsmiddag...
Och som av en händelse ;) så är det just en god och snabb vardagsrätt som jag vill tipsa om idag, nämligen en kycklingragu. Mycket god! Testa, vet ja'!

Var rädda om er och försök att lägga en rimlig nivå på advents- och julstöket! Det ska vara roligt, inga tvång och måsten. Kram Birgitta


 Kycklingragu  med krämiga kantareller och potatismos
4 portioner

500 g kycklingfilé
250 g svamp, jag använde torkade kantareller

(Beräkna att 10 g torkad svamp motsvarar 100 g färsk svamp.
Blötlägg den torkade svampen i ca 30 minuter,
släng bort vattnet och tillaga som färsk svamp.)
2 gula lökar
3 msk vetemjöl
5 dl vatten
1,5 msk kycklingfond
2 tsk soja
1 msk svartvinbärsgelé
Salt
Svartpeppar
2 dl creme fraiche
Persilja

Gör så här
Skala och tärna löken.
Skär kycklingen i ca 2 cm stora bitar.
Stek löken och svampen i en medelstor stekpanna
med 2 msk matolja i 3-5 min på medelvärme.
Strö över mjölet
och tillsätt vatten, fond, soja och kyckling.
Koka upp och låt sjuda i ca 30 minuter.
Vänd i crème fraiche
och krydda med salt, peppar och svartvinbärsgelé.
Låt den småkoka tills såsen är krämig.
Tillsätt klippt persilja.
Servera kycklingragun med potatismos.


2 kommentarer:

  1. Hej! Nej inget julbord ännu men är inbokad på ett via jobbet. Är lite skeptisk nu i och med smittspridningen. Kycklingragu med kantareller låter som en rätt i min smak. Önskr dig en mysig andra advent. Kraaaam Pia

    SvaraRadera