tisdag 7 december 2021

Laxpasta med saffran och fänkål

Men hur krämigt gott blev inte det här!? Och det utan en enda droppe vitt vin.
Så tycker man att det kan duga utan vin i maten en vardag, så kan jag gå i god för att det blir minst lika gott utan.
Recept: Sara Begner - Coop


 4 portioner

400 g linguine
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
0.5 g saffran
1 tsk fänkålsfrön, mortlade
1 dl vitt vin
4 dl vatten
3 msk hummerfond, koncentrerad
380 g krossade tomater
1 dl vispgrädde
400 g laxfilé
125 g körbärstomat på kvist (romance)
1 dl fint strimlad purjolök
olivolja

Gör så här
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Finhacka lök och vitlök.
Strimla fänkålen.
Fräs lök och vitlök i lite olivolja.

Tillsätt fänkål, saffran, fänkålsfrön,
vin, vatten, hummerfond, krossade tomater och grädde.
Sjud ca 5 min.

Skär laxen i kuber och halvera tomaterna.
Lägg purjolök, lax och tomater i grytan
och sjud ca 3 min.
Vänd ihop till pastan.


2 kommentarer:

  1. Mums! Vilken festrätt. Fisk är ju så himla gott. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vardagsmat när den är som bäst, enkel, god och lite lyxig :) Kram

      Radera