Men hur krämigt gott blev inte det här!? Och det utan en enda droppe vitt vin.
Så tycker man att det kan duga utan vin i maten en vardag, så kan jag gå i god för att det blir minst lika gott utan. Recept: Sara Begner - Coop
4 portioner
400 g
linguine
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
fänkål
0.5 g
saffran
1 tsk
fänkålsfrön, mortlade
1 dl
vitt vin
4 dl
vatten
3 msk
hummerfond, koncentrerad
380 g
krossade tomater
1 dl
vispgrädde
400 g
laxfilé
125 g
körbärstomat på kvist (romance)
1 dl
fint strimlad purjolök
olivolja
Gör så här
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Finhacka lök och vitlök.
Strimla fänkålen.
Fräs lök och vitlök i lite olivolja.
Tillsätt fänkål, saffran, fänkålsfrön,
vin, vatten, hummerfond, krossade tomater och grädde.
Sjud ca 5 min.
Skär laxen i kuber och halvera tomaterna.
Lägg purjolök, lax och tomater i grytan
och sjud ca 3 min.
Vänd ihop till pastan.
Mums! Vilken festrätt. Fisk är ju så himla gott. Kram Pia
SvaraRaderaVardagsmat när den är som bäst, enkel, god och lite lyxig :) Kram
Radera