Elina & Mickes mat har inspirerat till min veckomeny den här veckan
och idag blev det en enkel kycklinggryta till middag.
4 portioner
4 st kycklingfiléer
1 paket bacon
ca 0,5 dl hackade soltorkade tomater
1,5 dl grädde
1,5 dl chilisås
salt
peppar
Till servering
kokt ris
sallad
Gör så här
Skär kycklingfiléerna och bacon i mindre bitar.
Krydda kycklingen med salt och peppar.
Hetta upp en panna med olja och fräs kycklingen i omgångar
tills den får en gyllenbrun färg. Ställ åt sidan.
Fräs bacon i samma panna tills det blir knaprigt.
Tillsätt soltorkade tomater och låt fräsa några minuter.
Lägg tillbaka kycklingen i pannan.
Tillsätt grädde och chilisås
och låt puttra tills kycklingen är helt genomstekt.
Smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med ris och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar