onsdag 12 januari 2022

Laxpasta med dill på veckomenyn

I dag har turen kommit till Elina & Mickes laxpasta.
När jag väljer recept till mina veckomenyer tänker jag att jag vill variera så mycket som möjligt mellan kött, fisk och fågel, potatis, pasta och ris och grönsaker och rotfrukter.
I går stod det kyckling med ris på veckomenyn och i dag alltså lax med pasta.
I morgon blir det potatis- och purjolökssoppa med pocherade ägg.

 
4 portioner 

4 port pasta
500 g lax
1 purjolök
1-2 msk hummerfond
3 dl grädde
ca 2 dl pastavatten
salt
peppar
1 citron
1 kruka färsk dill
riven parmesan
olja

Gör så här
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Skär laxen i mindre bitar.
Ansa och skiva purjolöken.
Hetta upp en panna med olja och

fräs purjolöken i pannan tills den mjuknat något.
 Tillsätt i hummerfond, grädde och pastavatten
och smaka av med salt och peppar.
Häll ur pastavattnet och tillsätt den kokta pastan i såsen.
Riv ner valfri mängd zest från citronen,
dela citronen och pressa över citronsaft över pastan.
Hacka dillen och vänd ner i pastan.
Stek laxen i olja tills den fått färg.
Salta och peppra.
Vänd försiktigt ner laxen i pastan.

Servera pastan med riven parmesan.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar