I dag har turen kommit till Elina & Mickes laxpasta.
När jag väljer recept till mina veckomenyer tänker jag att jag vill variera så mycket som möjligt mellan kött, fisk och fågel, potatis, pasta och ris och grönsaker och rotfrukter.
I går stod det kyckling med ris på veckomenyn och i dag alltså lax med pasta.
I morgon blir det potatis- och purjolökssoppa med pocherade ägg.
4 port pasta
500 g lax
1 purjolök
1-2 msk hummerfond
3 dl grädde
ca 2 dl pastavatten
salt
peppar
1 citron
1 kruka färsk dill
riven parmesan
olja
Gör så här
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Skär
laxen i mindre bitar.
Ansa och skiva purjolöken.
Hetta upp en panna med olja och
fräs purjolöken i pannan tills den mjuknat något.
Tillsätt i hummerfond, grädde och pastavatten
och smaka av med salt och peppar.
Häll ur pastavattnet och tillsätt den
kokta pastan i såsen.
Riv ner valfri mängd zest från citronen,
dela
citronen och pressa över citronsaft över pastan.
Hacka dillen och vänd
ner i pastan.
Stek laxen i olja tills den fått färg.
Salta och peppra.
Vänd försiktigt ner laxen i pastan.
Servera pastan med riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar