lördag 26 mars 2022

Fetaostsallad med matvete och krutonger

Ett recept av Sara Begner, matkreatör på Coop:s Mer Smak. Kanske inte det mest spännande jag ätit en fredag... 
Men med ett glas vin till kändes det ändå som en bra start på helgen :) 
Trevlig helg!


4 skivor bröd eller en bit baguette
0,5 tsk timjan
4 dl kokt matvete
1 rödlök eller annan lök
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 msk torkad oregano
50 g grönkål
70 g bladspenat, rucola eller sallad
1 dl frysta gröna ärtor, tinade
1 dl oliver
1 dl soltorkade tomater, hackade
150 g fetaost
salt och grovmalen svartpeppar
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.

Skär brödet i tärningar/skivor
och lägg ut på plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olja, timjan och lite salt.
Vänd runt och rosta mitt i ugnen ca 5 min.
Blanda matvete med lök, vinäger, olja,
oregano, salt och svartpeppar.
Dra av bladen från grönkålsstjälkarna.
Vänd i dem och bladspenat i matvetet.
Tillsätt ärter, oliver, soltorkade tomater och fetaost.
Servera med krutonger.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar