Gör man en sallad matig, genom att addera mättande ingredienser, blir den perfekt att servera som huvudrätt. I den här salladen har jag valt att tillsätta riven blomkål, som jag först har kokat lätt, men den kan även bytas ut mot olika gryn, som mathavre, quinoa eller couscous. Jag har dessutom valt att göra den helt vegetarisk med stekt halloumi till, men grillad kyckling eller stekt lax skulle också funka fint.
Riv blomkål på den grövsta sidan av
rivjärnet.
Släpp sedan ner i kokande lätt saltat vatten cirka 10 sekunder.
Häll av i durkslag och låt ånga av.
Släpp sedan ner i kokande lätt saltat vatten cirka 10 sekunder.
Häll av i durkslag och låt ånga av.
Skär avokado i skivor.
Skär någon typ av frukt, vindruvor, nektariner,
mango, melon, äpple, i tärningar.
mango, melon, äpple, i tärningar.
Skala och riv morot på den grövsta sidan av
rivjärnet.
Skiva någon typ av lök, salladslök, purjolök, rödlök.
Blanda försiktigt kokt blomkålsris, avokado, frukt, morot,
en näve rucola och lök på ett stort fat.
Stänk lite vit balsamvinäger och olja över.
Salta och peppra.
en näve rucola och lök på ett stort fat.
Stänk lite vit balsamvinäger och olja över.
Salta och peppra.
Strö över hackad persilja .
Stek skivor av halloumi och servera till salladen.
Åhh vad gott det där ser ut. Ska jag nog testa när värmen kommer tillbaks. Kram Pia
SvaraRadera