En riktigt krämig, god och lättlagad vardagsrätt.
Passar även bra att servera med pasta, bulgur eller couscous.
4 portioner
ca 400
g
kassler
1 broccoli
2
röda paprikor
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2
msk
tomatpuré
1
msk
majsstärkelse
1,5
dl
mjölk
2,5
dl
vispgrädde
1 tärning köttbuljong
Chili flakes
Chili flakes
Till servering
Ris
Färsk basilika
Ris
Färsk basilika
Gör så här
Skär kasslern i strimlor.
Skala och hacka lök och vitlök.
Dela broccolin i mindre buketter.
Kärna ur och tärna paprikorna.
Stek lök och grönsaker i olja i en stekpanna några minuter.
Tillsätt kasslern och låt steka med tills allt får lite färg.
Rör i tomatpuré och stek någon minut till.
Blanda majsstärkelse och mjölk.
Rör i mjölkblandningen och grädden.
Smula ner buljongtärningen.
Koka upp under omrörning och låt sjuda några minuter.
Smaka av med chili flakes.
Toppa grytan med basilika.
Servera med ris.
Skala och hacka lök och vitlök.
Dela broccolin i mindre buketter.
Kärna ur och tärna paprikorna.
Stek lök och grönsaker i olja i en stekpanna några minuter.
Tillsätt kasslern och låt steka med tills allt får lite färg.
Rör i tomatpuré och stek någon minut till.
Blanda majsstärkelse och mjölk.
Rör i mjölkblandningen och grädden.
Smula ner buljongtärningen.
Koka upp under omrörning och låt sjuda några minuter.
Smaka av med chili flakes.
Toppa grytan med basilika.
Servera med ris.
Låter gott! Ville ha ett bra Kassler recept och nu tror jag att jag hittade det.
SvaraRaderaKram Kajsa
Hoppas det blir till belåtenhet :) Kram
Radera