Tärnad fläskkarré med god kryddning som passar att fylla pitabröd som gyros. Toppad med hemmagjord kebabdressing. Klicka på texten/länken så öppnas receptet i nytt fönster.
500 g fläskkarré
0,5 dl matolja
0,5 dl mörk söt soja som ketjap manis
2 klyftor pressad vitlök
1 msk sambal oelek chili
1 msk mald spiskummin
Salt och svartpeppar
1 tsk oregano (valfritt)
2 msk citronsaft (valfritt)
0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)
Till servering
Pitabröd
Sallad
Tomat
Lök
Kebabdressing
0,5 dl matolja
0,5 dl mörk söt soja som ketjap manis
2 klyftor pressad vitlök
1 msk sambal oelek chili
1 msk mald spiskummin
Salt och svartpeppar
1 tsk oregano (valfritt)
2 msk citronsaft (valfritt)
0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)
Till servering
Pitabröd
Sallad
Tomat
Lök
Kebabdressing
Gör så här
Tärna köttet.
Blanda med resten av ingredienserna i en skål
och låt stå och marinera.
Sprid ut köttet på en ugnsplåt.
Stek i ugn i 225 grader i ca 30 minuter tills det fått fin färg.
Vänd runt köttet efter halva tiden.
Smaka av med salt, svartpeppar samt citron innan servering på fat.
Garnera ev. med hackad bladpersilja.
Blanda med resten av ingredienserna i en skål
och låt stå och marinera.
Sprid ut köttet på en ugnsplåt.
Stek i ugn i 225 grader i ca 30 minuter tills det fått fin färg.
Vänd runt köttet efter halva tiden.
Smaka av med salt, svartpeppar samt citron innan servering på fat.
Garnera ev. med hackad bladpersilja.
Fyll ditt bröd med kött och grönsaker och krön med kebabdressing!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar