torsdag 10 mars 2022

Rostad blomkål med matveteströssel och saffransaioli

Hade ett opublicerat inlägg med ett recept som lät spännande, som jag lagade till middag idag. Men med tanke på färgskalan på maten och saffransaioli så var det nog i julas som jag sparade ner det och alltså inte direkt i säsong nu. Men gott var det :)


1
kg
blomkål
1 vitlöksklyfta
0,75 dl majonnäs
0,5 pkt saffran - (à 1/2 g)
4 port matvete - kokt
2 msk tranbär - torkade
olivolja
salt
svartpeppar
1
påse flagad 
mandel - rostad

Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Skala och pressa vitlöken och blanda med 1 krm salt.
Låt stå ca 10 min.
Rör ner saffranet i majonnäsen blandad med 1 msk vatten.
Tillsätt vitlöken.
Låt matvetet rinna av.
Skär blomkålen i skivor
och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över 2 msk olja.
Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Tillaga mitt i ugnen tills blomkålen fått lite färg, 15–20 min.
Blanda matvetet med tranbär och mandel.
Lägg det på plåten över blomkålen.
Tillaga ytterligare ca 3 min.
Servera blomkålen med matvete och eventuellt rucola
och ringla över aiolin.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar