Hade ett opublicerat
inlägg med ett recept som lät spännande, som jag lagade till middag idag. Men med tanke på färgskalan på maten och
saffransaioli så var det nog i julas som jag sparade ner det och alltså inte direkt i säsong nu. Men gott var det :)
1 kg blomkål
1 vitlöksklyfta
0,75 dl majonnäs
0,5 pkt saffran - (à 1/2 g)
4 port matvete - kokt
2 msk tranbär - torkade
olivolja
salt
svartpeppar
1 påse flagad mandel - rostad
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Skala och pressa vitlöken och blanda med 1 krm salt.
Låt stå ca 10 min.
Rör ner saffranet i majonnäsen blandad med 1 msk vatten.
Tillsätt vitlöken.
Låt matvetet rinna av.
Skär blomkålen i skivor
och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över 2 msk olja.
Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Tillaga mitt i ugnen tills blomkålen fått lite färg, 15–20 min.
Blanda matvetet med tranbär och mandel.
Lägg det på plåten över blomkålen.
Tillaga ytterligare ca 3 min.
Servera blomkålen med matvete och eventuellt rucola
och ringla över aiolin.
svartpeppar
1 påse flagad mandel - rostad
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Skala och pressa vitlöken och blanda med 1 krm salt.
Låt stå ca 10 min.
Rör ner saffranet i majonnäsen blandad med 1 msk vatten.
Tillsätt vitlöken.
Låt matvetet rinna av.
Skär blomkålen i skivor
och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över 2 msk olja.
Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Tillaga mitt i ugnen tills blomkålen fått lite färg, 15–20 min.
Blanda matvetet med tranbär och mandel.
Lägg det på plåten över blomkålen.
Tillaga ytterligare ca 3 min.
Servera blomkålen med matvete och eventuellt rucola
och ringla över aiolin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar