Medans grabben och jag har ägnat några timmar åt att byta till sommardäck på våra bilar har en lammgryta stått och puttrat på spisen. Och nu är vi mätta och nöjda 😊
En gryta som inte direkt är ett långkok men som man ändå ska beräkna behöver minst en timme på spisen. Recept Vin, mat, Alsace.
4-6 portioner
450 g grytbitar av lamm
olivolja
salt och svartpeppar
1,5 tsk torkad timjan
2 msk tomatpuré
2 lökar, gula eller röda
1 burk krossade tomater
5 dl vatten
3 vitlöksklyftor
2 lagerblad
150 g lammkorv
(eller annan god korv)
6-7 dl kokta bönor, blandade
(2 burkar/tetror färdigkokta)
Till servering
Fullkornsris eller bara sallad och ett gott bröd
Gör så här
Ta fram 2 burkar bönor, häll av
och skölj dem.
Skala och hacka löken.
Skär köttet i grytbitar.
Bryn köttet i olja.
Krydda med salt, peppar och timjan.
Tillsätt tomatpuré och rör ner löken.
Bryn en stund till.
Häll i de krossade
tomaterna
och vatten.
Lägg i
lagerbladen.
Skala och pressa ner vitlöken.
Låt grytan koka i 40 minuter.
Skiva korven under tiden.
Vänd ner kokta bönor och skivad korv.
Koka ytterligare 10-15 minuter tills köttet känns mört.
Koka ris eller förbered det som du har tänkt servera till grytan.
Smaka av grytan med salt och peppar.
Lamm har vi väldigt sällan här. kan tänkas att jag gör en lammstek tillpåsk ibland. Den grytan ser god ut. Kram Pia
SvaraRaderaTack :)Inte ofta vi heller äter lamm, men ibland så. Kram
Radera