I helgen är grabben på besök och när jag frågade vad han ville äta som ikväll tipsade han om Zeinas kitchens recept på kall café de paris sås.
En riktigt god kall sås som passade fint till pankopanerad kycklingschnitzel och klyftpotatis.
Blandas med fördel dagen innan servering.
Kall café de paris sås
6-8 portioner
1 msk grönsaksfond
4 dl creme fraiche
0,5 dl majonnäs
2 tsk vinäger
0,5 dl finhackad gräslök
0,5 dl finhackad persilja
2 msk torkad dragon
1 msk curry
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad salvia
1 tsk torkad timjan
2 tsk dijonsenap
1 riven vitlöksklyfta
2 krm vitpeppar
Gör så här
Blanda allting och låt gotta sig i kylen.
Pankopanerad kycklingschnitzel
1 portion
1 kycklingfilé
0,5 dl
mjöl
1 ägg
1,25 dl panko
0,5 krm
salt
0,5 krm
peppar
0,5 dl matolja
Gör så här
Knäck äggen i en skål
och vispa upp dem med hjälp
av en gaffel.
Häll upp mjölet i en skål eller på en tallrik.
Blanda mjölet med salt och peppar.
Häll upp
pankon i en skål eller på en tallrik.
Banka kycklingfilén tunnare med t ex en brödkavel.
Salta filéerna.
Vänd kycklingen först i mjölet, sedan i ägget och sist i pankon.
Hetta upp oljan i en stekpanna.
Lägg i kycklingen i oljan och när den blir gyllenbrun är det dags att vända.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar