Sommar på en tallrik! Med de klassiska inslagen fisk, nykokt potatis och dill.
Sedan kan de övriga ingredienserna varieras. Denna fiskrätt serveras med kokta rödbetor, smörstekta sockerärtor och chilimajjo som sätter piff på det hela. Smaklig spis!
700 g små nypotatisar
50 g smör
4 styckfrysta torskryggsfiléer
salt, peppar
70 g sockerärtor
700 g kokta rödbetor
1 knippe färsk dill
Chilimajonnäs
Gör så här
Gnugga/skala
potatisarna rena under vatten och koka dem i saltat vatten
tills de är
mjuka, cirka 10–20 minuter beroende på potatisens storlek.
Skär rödbetorna i stora klyftor.
Smält
hälften av smöret i en stekpanna.
Ha ner de tinade torskryggsfiléerna i
stekpannan
och stek dem gyllene på båda sidor.
Salta och peppra.
När
fisken nästan börjar bli klar, ha ner resten av smöret
och
halverade sockerärtor i stekpannan.
Stek dessa med fisken i cirka 2
minuter.
Lägg upp potatis och
rödbetor på tallrikarna.
Ringla ur smöret och fördela ut sockerärtor ovanpå.
Lägg på fisken, klicka på chilimajjon
och strössla
över färsk dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar