Startar upp fyra veckors semester med att grilla halloumiburgare och äta det mest somriga vi har till, nämligen jordgubbar. Både som en salsa till burgaren. Mycket gott med den söta salsan, med hetta från chili, till den salta halloumin, ihop med rökig BBQ-sås.
Och efter det ett efterrättsspett med jordgubbar, brownies och marshmallows, lite ljumma från grillen, med en kula chokladglass och chokladsås till. Mums!!
1 msk olivolja
250 g jordgubbar
1 st granatäpple
0,5 st röd chili - t ex spansk peppar
10 st myntablad
1 msk olivolja
0,5 tsk salt
Tillbehör
8 portionsbröd
barbecuesås
Gör så här
Snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar.
Halvera och gröp ut
kärnorna ur granatäpplet,
ta bort alla vita hinnor.
Kärna ur och
finhacka chilin.
Finhacka myntan.
Blanda jordgubbar, granatäppelkärnor,
chili, mynta, olja och salt.
Skär halloumin i 1 cm tjocka -skivor och ringla över oljan.
Grilla osten på båda sidor tills den fått fin grillyta,
ca 5 min på varje sida.
Servera den nygrillade halloumin i bröd med salsa
och barbecuesås.
Jordgubbsspett med brownie och marshmallow
Superenkelt och gott!Spetten kan ätas som de är, likaväl som de kan slängas en snabbis på grillen.
Jordgubbar
En brownie eller valfri mjuk kaka
Marshmallows
Grillspett
Tillbehör
Chokladsås
Glass
Gör så här
Blötlägg spetten om du ska grilla dem.
Stansa eller skär ut lagom stora bitar av brownien
eller den mjuka kakan.
Varva jordgubbar, kakbitar och marshmallows på spetten.
Grilla om du vill.
Avsluta med att ringla över chokladsås.
Oj så gott. Det vattnades i munnen på mig. Älskar haloumi och är galen i jordgubbar. Kraaam Pia
SvaraRaderaJag är benägen att hålla med, halloumi och jordgubbar är två favoriter. Kram
Radera