En lättbakad äppelkaka med vit choklad i långpanna.
Bara att rör ihop smeten i en kastrull,
hälla upp i
långpanna, tärna äpplen och sedan grädda.
Sätt ugnen på 175°.
Klä en liten ugnsform med bakplåtspapper.
Smält 300 g smör i en stor kastrull.
Hacka
200 g vit choklad grovt och låt smälta i smöret.
Tillsätt 1,5 dl
socker, 4 dl vetemjöl blandat med 2 tsk bakpulver och 3 ägg.
Blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen.
Tärna 3 äpplen , strö dem över smeten och tryck ner lite lätt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Låt kakan svalna helt innan den skärs upp.
Mer äppelkaka i långpanna.
Klicka på länken så öppnas receptet i nytt fönster.
~🍏🍎~
Den kakan låter lätt att baka och god. Synd att vi inte får några äpplen bara. Kanske grannen kan bidra lite. Kraaam Pia
SvaraRaderaJa, har grannen mycket så tar de säkert tacksamt emot hjälp att plocka. Här har vi så mycket i år så vi har kört flera skottkärror med fallfrukt ut i skogen. Kram
Radera