tisdag 30 augusti 2022

Omstart med recept av Ulrika Davidsson - råkostsallad med sesamdressing och räkor

Nytt år, efter semestern, måndagar... tillfällen som passar särskilt bra för omstart.
Och nu när semestern är slut och vardagen är igång igen så känner i alla fall jag att jag behöver en nystart/omstart för att komma in i rutinen att
äta sunt och träna ett par gånger i veckan igen. Och när jag stod i kassan i matbutiken fick jag se Aftonbladets bilaga Hälsa med kostschema och recept av Ulrika Davidsson, recept som visade sig vara riktigt enkla och tilltalande. Så igår kickstartade jag veckan och hösten med ett jympapass på F&S och efter det råkostsallad med sesamdressing och räkor.

1 portion

0,25 spetskålshuvud
0,5 morot
100 g skalade räkor
0,5 strimlad röd chili
0,25 citron
15 g bladspenat
0,5 msk rostade sesamfrön
Sesamdressing
0,5 msk soja
1,5 msk majonnäs
0,5 tsk flytande honung
1 tsk sesamolja

1 msk rostade sesamfrön

Gör så här
Blanda alla ingredienser till dressingen.
Strimla kålen.
Skala och strimla moroten.
Blanda kål och morot med dressingen.
Blanda räkor med chili, salt och svartpeppar.
Pressa lite citron över.
Lägg spenatblad och råkostsalladen på en tallrik.
Toppa med räkorna och strö över rostade sesamfrön.

Min matfilosofi är att det gärna får vara grönt till middag och att maten är varierad, balanserad och går snabbt att laga. Och gärna räcker till matlådor.


En av mina vardagsfavoriter på middagsbordet är lax. Går rysligt snabbt att tillaga och innehåller många nyttiga fetter, vitaminer och mineraler.


Och imorgon ska jag laga Ulrikas recept på ugnsbakad lax med krämig rödbetssallad.
Det ser jag fram emot. Låter gott, tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar