Soppa är många gånger lite bortglömd och underskattad som mat. Men det går snabbt att laga och går att få riktigt smakrikt. Den här kycklingsoppan har till exempel härliga asiatiska smaker av vitlök, ingefära och röd currypasta. Vill du ha mindre hetta minskar du bara mängden currypasta och ingefära.
500 g kycklinglårfilé
Salt och svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
Salt och svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
10 champinjoner
1 stor paprika
Rapsolja
1 msk riven ingefära
1 dl vatten
1 stor paprika
Rapsolja
1 msk riven ingefära
1 dl vatten
2 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk
1 lime, saften
2 salladslök, skivad
1 burk kokosmjölk
1 lime, saften
2 salladslök, skivad
Gör så här
Skär kycklingen i mindre bitar.
Strö på salt och peppar.
Skala och riv vitlök.
Skal och skär lök i bitar.
Skiva champinjonerna.
Skär paprikan i bitar.
Hetta upp en kastrull med olja
och lägg ner lök, vitlök, ingefära och currypasta.
Låt allt snabbt fräsa samman.
Tillsätt kycklingen och rör om.
Tillsätt vatten och låt allt koka ihop.
Häll på kokosmjölk och saften från lime.
Blanda ner paprika och champinjoner
och lägg ner lök, vitlök, ingefära och currypasta.
Låt allt snabbt fräsa samman.
Tillsätt kycklingen och rör om.
Tillsätt vatten och låt allt koka ihop.
Häll på kokosmjölk och saften från lime.
Blanda ner paprika och champinjoner
Låt soppan koka ca 10 minuter.
Häll upp i skålar och toppa med salladslök.
Häll upp i skålar och toppa med salladslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar