I det här receptet använder Ulrika Davidsson kycklinglår som hon tillagar i ugn.
Jag använde istället bröstfilé som jag strimlade och blandade runt i marinaden och stekte i stekpanna. Känns som det gick lite snabbare och enklare än att starta ugnen och ugnssteka kycklingen. En mycket enkel, god och smakrik rätt.
2 portioner
2 kycklinglår
1 tsk ketjapmanis
0,5 riven vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
Svartpeppar
Örtagårdskrydda
Ratatouille
0,5 skivad gul lök
1 liten finhackad vitlöksklyfta
10 cm skivad squash
0,5 paprika i mindre bitar
1 tsk olja
Salt
Svartpeppar
Svartpeppar
Örtagårdskrydda
200 g krossade tomaterGör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg kycklinglåren på en ugnsplåt.
Blanda ihop ketjapmanis, vitlök och kryddor.
Lägg kycklinglåren på en ugnsplåt.
Blanda ihop ketjapmanis, vitlök och kryddor.
Pensla blandningen över kycklingen.
Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
Bryn lök, vitlök och grönsaker.
Salta och krydda.
Häll på krossade tomater och koka ihop.
Bryn lök, vitlök och grönsaker.
Salta och krydda.
Häll på krossade tomater och koka ihop.
Servera kycklingen med ratatouille.
Och idag är det fredag! Tjoho!! Vad har ni för planer för helgen?
Själv ska jag rensa inför kommande fotografering och husförsäljning.
Men först en sväng till Ikea för att köpa nya, mer fotovänliga, stolar till matbordet.
Själv ska jag rensa inför kommande fotografering och husförsäljning.
Men först en sväng till Ikea för att köpa nya, mer fotovänliga, stolar till matbordet.
Fin fredag och trevlig helg!
Kram Birgitta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar