torsdag 17 mars 2016

Torskrygg i ugn med en såå god sås till

Torskryggen i all ära, men den här såsen blev bara såå god. 
Borde koka sås på egen buljong oftare. Det blir så mycket godare.


Torskrygg i ugn
4 portioner

ca 500 g torskrygg
3 msk smör
0,5 msk flytande honung
0,5 st fiskbuljongtärning
Saft från citron
Salt
Peppar
Sås
1 gul lök
0,5 msk vitvinsvinäger
1,5 dl vatten
0,5 st fiskbuljongtärning
2 msk mjöl
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk dijonsenap
1 msk honung
Smör
Salt
Peppar
Saft från citron
Till servering
Kokt potatis 
Sparris

Gör så här
Smält 3 msk smör
Rör ner honung, 0,5 fiskbuljongtärning och citronsaft i smöret
Låt svalna och spar tills fisken ska in i ugnen
Hacka löken till såsen och fräs den i smör utan att den tar färg
Tillsätt vitvinsvinäger, vatten och fiskbuljong
Reducera till ca 0,5 dl
Sila bort löken från buljongen
Smält 2 msk smör
Tillsätt mjöl och rör ihop
Tillsätt grädde, buljongen, creme fraiche, dijonsenap och honung
Smaka av med salt, peppar och citronsaft
Smörj en form med olja så fisken inte fastnar
Lägg i fisken och pensla på skyn med smör, honung, salt och peppar
Ställ in i ugnen i 175 grader i ca 8-15 minuter, tills innertemperaturen är 52 grader
Servera kokt potatis och stekt sparris till fisken


Ett recept lagat av Tommy Myllymäki i Mitt kök.

6 kommentarer:

  1. Åh vad gott med fisk. Vilka härliga smaker😊

    SvaraRadera
  2. Jag gjorde såsen i stekpannan och tillagade fisken direkt i såsen. La i skivad kokt potatis så blev det allt-i-ett. Jättegod sås. Tack för receptet!
    Katarina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allt-i-ett... Smart!
      Kul att du gillade såsen, och att du berättar det. Tack!

      /Birgitta

      Radera
  3. jätte gott och lätt att laga

    SvaraRadera